Snowboarder Van der Velden 6e in World Cup op big air, Maas 12e

Snowboarder Niek van der Velden heeft tijdens de World Cup big air in het Italiaanse Modena het beste resultaat uit zijn nog jonge carrière behaald. In de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen kwam de 18-jarige Van der Velden tot de zesde plek, een verbetering van zijn achtste plek in Mönchengladbach afgelopen seizoen.

Van der Velden scoorde in de finale 168 punten, nog net niet genoeg voor zijn eerste medaille. De 17-jarige Japanner Takeru Otsuka troefde de Amerikaan Chris Corning nipt af in de strijd om de winst, Kalle Jarvilehto uit Finland werd derde, Casper Wolf eindigde als 27e.

Bij de vrouwen kwam Cheryl Maas na een val niet verder dan de twaalfde stek. Ook hier ging de winst naar een 17-jarige uit Japan: Reira Iwabuchi won in september de eerste World Cup in het Nieuw-Zeelandse Cardrona al en was nu ook de beste met 166,50 punten, net iets meer dan landgenote Miyabi Onitsuka. Olympisch kampioene Anna Gasser uit Oostenrijk pakte de derde plek in haar eerste wedstrijd sinds ze in Pyeongchang olympisch goud won.