Snowboarder Van der Velden (17) dicht bij Spelen, Maas achtste

Bron: NOS.nl | 2-12-2017

Snowboarder Niek van der Velden heeft voor het eerst de finale gehaald van een wereldbekerwedstrijd Big Air. Hij werd achtste in Mönchengladbach en met die prestatie zijn de Winterspelen weer een stapje dichterbij gekomen.

De 17-jarige Brabander dankte zijn hoge klassering onder meer aan de zogeheten switch backside 1260 melon. Omdat zijn backside 12 Japan niet helemaal lukte, liep hij een podiumplaats mis.

Van der Velden, die vorige week twaalfde werd in Peking, heeft nu aan één eis al voldaan: twee keer toptwaalf in een WB-wedstrijd. Als hij op 22 januari nog altijd bij de 40 beste snowboarders van de geschoonde lijst staat, mag hij naar Pyeongchang.

Maas

Cheryl Maas boekte opnieuw een aansprekend resultaat in een wereldbekerwedstrijd. De 33-jarige Brabantse eindigde op het freestyle-onderdeel Big Air als achtste. De Zwitserse Carla Somaini won in Duitsland.

Maas heeft zich al geplaatst voor de Olympische Spelen in Pyeongchang. Ze mag daar op de onderdelen Big Air en slopestyle uitkomen. Maas was er ook al bij op de Winterspelen van Turijn (2006) en Sotsji (2014).