DIMENCO SPONSORT NIEK VAN DER VELDEN

Bron: nederlandseskivereniging.nl | 23 januari 2017

Niek van der Velden, een van de grootste snowboardtalenten van Nederland, wordt vanaf nu door Dimenco gesponsord. Dimenco, specialist op het gebied van 3D display technologie en marktuitdager in de displaymarkt, zal het nationaal junioren selectielid ondersteunen op weg naar het behalen van zijn doel, de beste van de wereld te worden. De eerste stap hier naartoe is het toewerken naar deelname aan de wereldkampioenschappen snowboarden in maart 2017, in het Spaanse Sierra Nevada.

TALENT LATEN DOORBREKEN

“Dimenco is fan van Niek vanwege zijn talent, passie en ambitie om de beste van de wereld te worden. Iets wat naadloos aansluit bij de mensen en cultuur van Dimenco”, stelt Maarten Tobias, CEO van Dimenco, in hun persbericht. “Het doel van een organisatie is om het beste uit mensen te halen en dit te faciliteren, dit is wat we ook willen doen voor Niek. Zorgen dat hij als jong talent zich nog meer kan focussen op zijn sport.”
Van 7 tot en met 19 maart 2017 vinden de wereldkampioenschappen snowboarden plaats waar Niek zich momenteel voor aan het kwalificeren is. Dit is een eerste stap naar een eventuele deelname aan de Olympische Spelen in 2018.

OVER NIEK

Niek van der Velden is 16 jaar, geboren en getogen in het Brabantse Nispen en is al jong in aanraking gekomen met het snowboarden. Door steeds fanatieker deel te nemen aan wedstrijden en steeds meer te trainen is Niek gekomen waar hij nu is, aan de rand van de top. Onder begeleiding van de Nederlandse Ski Vereniging traint en leert Niek het hele jaar op Papendal.

Het allerliefste staat Niek iedere dag op de piste of in de trainingshal om zo goed mogelijk te worden. Zijn doel is de wereldtop te bereiken en zowel wereldkampioenschappen als de Olympische Spelen te halen.