NIEK VAN DER VELDEN KIJKT ZIJN OGEN UIT BIJ SUPERPARK

Niek van der Velden heeft zijn snowboardseizoen op wel heel bijzondere wijze afgesloten. De 15-jarige snowboarder uit de juniorenselectie van de Nederlandse Ski Vereniging kreeg een uitnodiging voor Superpark, de prestigieuze fotoshoot in het Amerikaanse Mammoth. De absolute wereldtop verzamelde zich in het speciaal gebouwde funpark om een aantal dagen de vetste actieshots te scoren.

INVITE VAN ARBOR

Niek: “Superpark is een initiatief van het Amerikaanse Snowboarder Magazine. Zij laten elk jaar een park aanleggen en nodigen de beste riders ter wereld uit om er een fotoshoot te houden. Grote snowboardmerken mogen ook komen om foto’s en video’s te maken. Op die manier ben ik er beland. Ik kreeg een bericht van de teammanager van Arbor in de VS waarin hij zei dat hij voor mij een uitnodiging kon regelen. Ik had dat totaal niet zien aankomen en was echt superblij.”

In zijn eentje reisde Niek af naar Mammoth en keek daar zijn ogen uit. “De grootste schans was van de afzet tot de knuckle 30 meter. Dus om hem goed te landen was het zo’n 35 meter. Als het moest, had ik die wel gesprongen, maar er was geen reden om zulke grote risico’s te nemen. De andere schansen waren ook heel groot en voor mij beter te doen.”

Niek-van-der-Velden-Superpark3-credit-Sean-Black

Best wel intimiderend

“Er waren zeker 150 riders en iedereen was supergoed”, vervolgt Niek. “Het hele Amerikaanse team was er en ook een paar anderen die ik heel goed vindt, zoals Sven Thorgren. Het was best wel intimiderend om met die jongens te rijden. Dat je bovenaan staat en zegt ‘ga jij maar even eerst’. Maar op termijn denk ik wel dat ik ook zo goed kan worden. Dat is in ieder geval de bedoeling.”

FOTO’S: Niek van der Velden in actie tijdens Superpark
FOTOCREDITS: Mike Flaherty & Sean Black